BART, intelligente software voor schade afhandeling die is gebaseerd op STP (Straight Through Processing) principes, is een cloud based service van DEKRA Claims & Expertise en Nearshoring Solutions.


Over DEKRA Claims & Expertise B.V.

DEKRA Claims & Expertise B.V. werkt samen met verzekeraars en verzekeringsagenten om de efficiency van hun bedrijfsvoering te behouden en te verbeteren. Afhankelijk van hun behoeften, kunnen verzekeraars en verzekeringsagenten vertrouwen op DEKRA Claims & Expertise B.V. voor:

  • Assistentie bij de afhandeling van nationale en internationale schadeclaims; als Groene Kaart-vertegenwoordiger; in geval van aansprakelijkheidsclaims, autoschadeclaims, bij persoonlijke schade, en in het geval van rechtsbijstandclaims;
  • Voor het uitbesteden van werkzaamheden aan technische, financiële of juridische verzekeringsspecialisten met expertise in specifieke branches;
  • Met de introductie van BART kunnen verzekeraars en verzekeringsagenten rekenen op DEKRA voor software die schadeafhandeling grotendeels automatiseert;
  • DEKRA Claims & Expertise B.V. maakt onderdeel uit van DEKRA SE, wereldwijd een van de grootste expertise-organisaties.

DEKRA Claims & Expertise B.V. maakt onderdeel uit van DEKRA SE, wereldwijd één van de grootste expertise organisaties.

De visie van DEKRA SE is Om De Wereld Een Veiligere Plaats Te Maken.

DEKRA SE is onderverdeeld in drie business units: ‘Automotive’, ‘Industrial’, en ‘Personnel’. Vanuit deze business units worden professionele en innovatieve diensten geleverd op het gebied van voertuiginspectie, taxaties van experts, internationale schadeafhandeling, consultancy, bescherming van het milieu en kwaliteitsbewaking.

DEKRA, (oftewel Deutschen Kraftfahrzeug Überwachungs Verein, de Duitse Motor Voertuig Beveiligings Vereniging), is in 1925 in Berlijn opgericht. In de loop der jaren heeft DEKRA bekende bedrijven als BIRS-ISB, de Bartok Groep, Juan A. Calzado, ASA en KEMA overgenomen.

DEKRA SE heeft op dit moment kantoren en samenwerkingsverbanden in meer dan 50 landen. Het bedrijf heeft ongeveer 30.000 medewerkers die allemaal toegewijd zijn aan het zeker stellen van veiligheid op lange termijn, kwaliteitswaarborging en bescherming van het milieu.


Over Nearshoring Solutions

Nearshoring Solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve IT-producten en diensten, gebaseerd op het identificeren van Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI's) en een grondige analyse en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Dit, vanuit de primaire overtuiging dat verandering en innovatie moeten leiden tot meer efficiëntie en winst. De organisatie is hoofdzakelijk gericht op cliëntenrelaties die wederzijds vruchtbaar en op de lange termijn gericht zijn. De behoeften en vereisten van de cliënten zijn topprioriteit.

Nearshoring Solutions is uitermate ervaren in de analyse van complexe processen en bracht onder meer het proces van internationale schadeliquidatie voor DEKRA in kaart. DEKRA verricht dit soort schadeliquidatie in de rol van onderaannemer. De werkzaamheden vinden door heel Europa plaats, en behelzen niet alleen technisch maar ook medisch, juridisch en schadeonderzoek, waarbij gelijktijdig op diverse aansturingsniveaus wordt gewerkt. Daardoor leidde het standaardiseren van de processen volgens de ISAE 3402 norm tot een grote winst op het gebied van efficiency en flexibiliteit.

Nearshoring Solutions is er trots op ondernemers te kunnen assisteren bij de implementatie van diensten die STP (Straight Through Processing) principes toepassen. Straight Through Processing geeft de zekerheid dat alle betrokken partijen op elk moment en vanaf elke plek toegang hebben tot alle nodige informatie en documentatie.

Nearshoring Solutions heeft succesvol interactieve online softwaresystemen ontwikkeld, onder meer voor de verzekeringsbranche, de medische industrie en de veiligheidsbranche. Zo heeft Nearshoring Solutions onder meer een dynamisch online platform ontwikkeld voor een grote Nederlandse verzekeringsagent (IAK). Dit systeem stelt verzekeringscliënten in de gelegenheid online pakketten, polissen en tarieven van diverse verzekeraars te vergelijken, polissen af te sluiten en eenvoudige aanpassingen te doen zonder dat daarbij de persoonlijke hulp van een verzekeringsadviseur nodig is.

Ook stelt het systeem die verzekeraars in staat online verzekeringsproducten te verkopen, en in het verkoopproces up-sell en cross-sell technieken toe te passen, waarbij het aanbod dynamisch wordt aangepast op basis van acties van de cliënt, en geïnspireerd wordt door een grondige analyse van het verkoopproces in de verzekeringsbranche.

Nearshoring Solutions is Microsoft, ISO, Sitecore, Greenbelt en IPMA gecertificeerd. De onderneming is gevestigd in Gdansk, Polen.